Jävlas på någons arbetsplats

http://www.youtube.com/watch?v=AycVKVt7DaA&feature=related

Roligt värre. Planka för att jävlas med vakterna.
Tyvärr är det bara polisen som får dela ut böter vid plankning.
Hade kanske fått bort detta fenomen om vi ordningsvakter hade denna möjlighet.
Dessa plankare begår ju faktiskt ett brott.
Som ordningsvakter kan vi dock avvisa, avlägsna eller i sista hand omhänderta dessa plankare.

Låt oss göra en jämförelse;

Du jobbar på McDonald's. Två killar beställer en bökig grillorder. Grillordern är sänd, varpå killarna skrattar
och säger "äsch, vi skojade bara, vi tar varsin cheeseburgare". Köket blir irriterade för de har börjat med grillordern och börjar istället göra cheeseburgare. Killarna får strax sina cheeseburgare och tar varsin tugga, varpå den ena skriker "blä, det är ju ost på den här" och skrattar. Han vill ha en hamburgare istället.. Killarna vill bara jävlas.
Din arbetsgivare menar att gästen har rätt och att du vid klagomål skall bemöta gästens önskemål med ett stort leende. Själv har du bara lust att bjuda in killarna i köket och steka sina egna jävla hamburgare om det inte duger!

Jag kan komma med flera olika jämförelser.
Det jag vill säga med detta är att "plankarjakt", att dra in pengar till SL, inte är vår huvudsakliga arbetsuppgift (det är ju förstås är ordningshållning) och inget vi längtar efter, men det ingår i vår arbetsbeskrivning att vi skall beivra sådant beteende och i första hand tillrättavisa dessa plankare. Vi arbetar hellre med service och är behjälpliga med vad vi kan.

I de flesta fall har ju dessa plankare ändå ett giltigt färdbevis.. Bara att de inte "orkar" dra sitt kort, utan istället hoppar över eller på annat sätt "forcerar" spärren. Vad folk inte förstår är dock att samma regler gäller för alla. Färdbevis SKALL uppvisas alt dras i spärren. Att forcera spärren på annat sätt, särskilt när ordningsvakterna står där, medför i lindrigaste fall att du får gå tillbaka ut genom spärren för att dra ditt kort. Dessvärre kan detta innebära att du missar ditt tåg.. Men börjar du tjaffsa eller springa ifrån eller på annat sätt vara ordningsstörande så kan detta innebära att du inte får åka tåg under de närmsta 24 timmarna.
Är det verkligen värt det? Dra bara kortet! Underlätta för dig själv och för oss som arbetar på plats.
Tack!

Kommentarer
Postat av: Sanna

Ha en fin kväll :)

2008-05-27 @ 21:20:23
URL: http://sannawiberg.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0