T-banekaos?

Som många säkert vet är gröna linjens ena ben inte riktigt som det brukar..
Bussar ersätter t-banan Skärmarbrink-Farsta Strand.
Renoveringen kommer ge en faktura på 555 miljoner enligt SL.

En av de mest intressanta kommentarer jag hört rörande detta är;
"Kommer tågförare och ordningsvakter få semester, när inte
tunnelbanan går till Farsta..?"


Hur tänkte man nu...?
1. Gröna linjen har fortfarande 2 ben till som går söderut.
2. Ersättningsbussar går på Farstalinjen.
3. Busschaufförer och info-personal behövs i mängder från SL's sida. Och tunnelbanan går ju faktiskt normalt i övrigt, så tågförarna har nog sin beskärda del av arbete med att köra där.
4. Irritation kommer att uppstå vid diverse situationer rörande byten och dylikt, varpå ordningsvakterna kommer att få diverse larm om ordningsstörningar och annat pga denna trafikstörning.
5. Ordningsstörningar och annat som ordningsvakterna sysselsätter sig med är inte koncentrerat till just sträckan Gullmarsplan-Farsta Strand, varför vårt arbete kommer fortgå som normalt.

Denna vecka har det i Stockholm varit påsklov. Alltså inte så mycket folk i rörelse som vanligt.
Familjerna verkar ha flytt staden och sökt upp diverse skidbackar, släktningar eller landställen.
Andra bullar blir det nästa vecka.

Om du passerar några ordningsvakter på väg hen från jobbet och har tid att stanna till någon sekund,
passa gärna på att uppmärksamma ordningsvakterna och det arbete vi gör för att se till att er resa blir så trevlig som möjligt. Trevliga kommentarer uppskattas enormt!

Kommentarer
Postat av: Nisse

Hade missat din kommentar i min blogg men nu har jag varit här och läst. Intressant läsning och för mig personligen så är det ju lite ovanligt att stöta på o-vakter i andra sammanhang än på krogen. Spontant får jag också den där känslan av att man som ordningsvakt, väktare, polis, "socialtjänst-människa" ofta ser människor i situationer där de inte kommer till sin fördel direkt.

Det kan fresta på det egna välmåendet att se de som ofta har det svårt men desto viktigare är det ju att då också försöka behandla andra på ett schysst sätt.

I mina ögon gör ni ett viktigt jobb och det är bra om fler inser att det behövs fler tjejer inom det här yrket!

2008-04-01 @ 08:47:16
URL: http://site.vk.se/noje/?blog=501
Postat av: Kollega

Jag måste instämma. Varje positiv kommentar vi får borgar för att ni som resenärer i SL-trafiken får något trevligare vakter.En dag kan vara hur jobbig som helst, och man känner hur hatet mot alla dumma människor gror inombords, sedan förbyts det till att man ändå hyser visst hopp om mänskligheten efter ett enda uppriktigt snällt ord till oss. Speciellt på natten då många är onyktra och vi ofta har mycket mer att göra.Ser vi ut att inte vara upptagna med något så BEHÖVER vi höra att ni tycker att det vi gör är bra. (Om ni nu tycker det...)Bra blogg förresten.Vi syns efter semestern...

2008-06-22 @ 11:16:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0